top of page
achtergrond.png
Asset 3.png

The Mystifiers 365 is bedoeld voor muzikanten die hun muzikale ontwikkeling naar een hoger niveau willen tillen. Het programma richt zich op de volgende aspecten: het spelen in een band (in plaats van solo), het componeren van eigen muziek (in plaats van covers), opnames maken in een professionele studio en optreden voor publiek.

Deelname aan het programma vereist toewijding. Gedurende negen maanden, van februari tot en met oktober (met uitzondering van een zomerstop in augustus), komen we tweewekelijks samen. In de periode van oktober tot december treden we drie keer op.

 

In de eerste fase werken vier minibands parallel aan hun eigen muziek. Elke miniband bestaat uit één professionele muzikant, één of twee conservatoriumstudenten en vier tot zes amateurmuzikanten. Het werken in deze kleine groepen bevordert het creatieve proces en biedt ruimte voor individuele behoeften. Het geeft ook een verantwoordelijkheid voor de (muzikale) plek in de band. De leden van de miniband ontwikkelen een gezamenlijk eigendom van het materiaal, omdat ze elkaar structureel zien. Één of twee nummers van elke miniband worden professioneel opgenomen. De eerste fase wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden, waar alle minibands voor publiek optreden.

In de tweede fase vormt het repertoire van alle minibands de basis voor samenwerking met de bigband, bestaande uit alle minibands. In vier intensieve repetitiedagen wordt dit materiaal vertaald naar de groep als geheel. Het jaarprogramma wordt afgesloten met drie optredens met deze bigband.

Via welke organisatie ben je in contact gekomen met de Mystifiers?
Ben je al onderdeel van het HVO muziektraject?

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page